ID: 661
Virginia Records - Вирджиния Рекърдс

Предстоящи участия

Няма качени
Победителката във втория сезон на X Factor Жана Бергендорф е родена на 20.10.1985 г. в София. Започва да пее, когато е едва шестгодишна, повлияна от музикантите в семейството – нейните майка, баба и дядо. Пяла е е Детския радиохор и детска вокална група „Врабчета”. На 18 години заминава в Южна Корея, където покорява с гласа и магнетичното си присъствие местната клубна сцена. През 2010 г. През 2012 г. Жана взима съдбоносното решение да се върне в родината си. Скоро след това неин близък приятел я записва за кастингите на X Factor и така тя става част от най-успешния музикален формат у нас. По време на предаването Жана не остава нито веднъж на елиминации, а напротив – добива страхотна самоувереност и сериозна фен база. На финала тя става победител с 69,9% от гласовете на зрителите.

Вече като артист от лейбъла „Вирджиния Рекърдс”, Жана се присъединява към Рафи, Део, Лео, Играта в бълграската версия на химна на Световното първенство по футбол „Светът е наш”, заедно с оригиналния изпълнител на песента Дейвид Кори. В началото на юни 2014 г. излиза дебютният й самостоятелен сингъл „Самурай”, който впоследствие става най-излъчваната песен в българския радио и телевизионен ефир в продължение на 5 седмици. По-късно през 2014 г. идва ред на дуетната й песен с Кристо „Играем с теб до края”, която е 3 седмици #1 в общия чарт и 7 поредни седмици оглавява класацията за най-излъчвани български парчета. Следващият й самостоятелен сингъл „Невъзможни сме сами” заема челна позиция в БГ чарта в продължение на 6 седмици и е най-въртяната песен в ефир за 3 поредни седмици. Сингълът на Моисей „Време“ с нейно участие е лидер в класацията на най-излъчваните български песни в продължение на 9 поредни седмици.

Жана е носителка на наградата „Жена на годината 2014” в категория Сцена/Музика на сп. Grazia. Малко след премиерата на „Невъзможни сме сами” е отличена и за „БГ Дебют” на Годишните музикални награди на БГ Радио 2015. През 2014 и 2015 г. е в списъка на най-влиятелните популярни личности в България на сп. Forbes.

Последни новини